BELEDİYE HALKIMIZ GÜMÜŞHANE MERKEZDE SERVİSLERİMİZİN OLDUĞU BÖLGEYE KAPALI DURAK YAPILMASINI İSTİYOR

Karşıyaka Mahallesinde bulunan Cami’nin olduğu bölgeden günün belirli saatlerinde Beldemize ait araçlar vatandaşların ulaşımlarını sağlıyor. Özellikle havaların soğuması yağan karla birlikte vatandaşlarımızın araç beklerken hasta olmalarına neden oluyor.  Aracın hareket saatini bekleyen erkekler caminin altında ki kahvehanede zaman geçirirken, özellikle kadın ve çocuklar soğuk havada dışarıda beklemek zorunda kalıyor. Arzularkabaköy Belde Belediyesi olarak araçlarımızın hareket saatini beklenen bölgeye kapalı durak yapılmasını talep ediyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Çetin Rıza Tanış, vatandaşın durak talebinin karşılanmamasına tepki gösterdi. Başkanımız Sayın Çetin Rıza Tanış, “Durak konusunu farklı yerlerde birçok kere gündeme getirdik. En son durakla ilgili talebimizi bazı basın yayın organları da haberleştirdi. Ancak geldiğimiz süreçte, bir adım atılmaması akıllara sadece Arzularkabaköy Beldesinin üvey muamelesi gördüğü getiriyor” dedi.

Başkanımız Sayın Çetin Rıza Tanış, “Hâlbuki biz Gümüşhane Belediyesine defalarca durak talebimizi ilettik. Özellikle soğuk havalarda, öğrenciler, yaşlılar açık alanda belde dolmuşunu bekliyor. Söz verilmesine rağmen üç yıldır yapılmadı, gerçekten çok üzülüyorum. Vatandaşlarımız çamurda, yağmurda karda ve soğuk havalarda belde dolmuşunu bekliyor. Belde halkımız yıllarca mağdur edildi. Biz göreve geldiğimiz günden bu tarafa gerek yazılı gerekse de sözlü defalarca söylememize ve söz verilmesine rağmen kapalı durak yeri bir türlü yapılmadı. En son Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Beyle 30 Kasım’da yaptığımız yönetimler toplantısında bütün Belediye Başkanları ve Encümen üyelerinin huzurunda söyledim. 2021 yılının sonuna kadar yapılmasını talep ettim. Maalesef yine Gümüşhane Belediyesi duyarsız kaldı.

Gümüşhane’ de 14 Belediye Başkanlığı var. 10 Belediye MHP ye, 2 Belediye AKP ye, 1 Belediye Cumhur ittifakı ve 1 Belediye ise BBP’ ye aittir. Bu tabloda Gümüşhane Belediyesi AKP olmasına rağmen çoğunluğa bakmaksızın Cumhur İttifakı ruhuna aykırılık olmasın diye İl Belediye Başkanını Yerel Yönetimler Başkanlığına getirdik. Biz hep 2023 yılı seçimlerini düşünerek hareket etmeye gayret gösterirken üzülerek söylüyorum ki maalesef Sayın Çimen, bir Belediye Başkanının haklı talebini yerine getirmeyerek şahsımda Arzularkabaköy halkını cezalandırmıştır. Bizde söz çok değerlidir. Durak yapılamaz ise durağın yerinin bize tahsis edilmesi durumunda, belediye imkanlarımızla yapar ve vatandaşlarımızı mağdur etmemiş oluruz. ” diye konuştu.

 

‘SÖZÜN DEĞERİNİN OLMADIĞI YERDE YEREL YÖNETİMLER BİRLİĞİNDEN AYRILMAYI VEYA GEREĞİNİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM’

 

Yerel yönetimler birliği üyesi olduğunu hatırlatan Başkanımız Sayın Çetin Rıza Tanış, yaşanan olay nedeniyle yönetim birliği ile meclis üyeliğinden ayrılmayı düşündüğünü söyledi. Başkanımız Sayın Çetin Rıza Tanış, “Maalesef beraber yürümekte zorluk çekiyoruz. Gümüşhane’den yerel yönetim birliğinden ayrılmayı düşünüyorum. Yapılan bu durum beldemize üvey evlat gözüyle bakıldığını gösteriyor. Biz durağın yapılması istiyoruz. Durak yapılmazsa, hukuki olarak neler yapılabilir. Bunlara bakacağız” şeklinde konuştu.

18 Ocak 2022